Vildmarksgratäng allt-i-ett
Om du har torkade trattkantareller så blötlägg dem några timmar eller över natten i en skål vatten.
Servings: 6 portioner
- 250 g Älgfärs eller nöt/blandfärs
- 1 st Gul lök
- 1,5 dl Blötlagda Trattkantareller eller färska
- 250 g Morot
- Himalayasalt
- Svartpeppar
- 70 g Grönkål
- 8 st Ägg
- Ghee eller olja till stekpannan och ugnsformen
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek löken lite mjuk och häll sedan i kantarellerna och köttfärsen.
Bryn tills köttfärsen är färdig. Salta och peppra.
Riv morötterna och blanda i köttfärsen. Stek några minuter.
Om du får plats i pannan kan du vända i grönkålen och steka dem lite mjuka.
Annars kan du ha kvar lite köttfärs i pannan och steka tillsammans med kålen tills den mjuknat.
Blanda allt och häll i en smord ugnsfast form, ca 20x30 cm.
Vispa äggen med elvisp så de blir lite fluffiga.
Häll över köttfärsblandningen.
Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills äggen "stannat".