Go Back

Kycklingplåt med pumpa och champinjoner

Måltid: Huvudrätt, Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Servings: 2 portioner

Ingredienser

  • 500 g Kycklinglårfilé
  • 0,5 st Butternutpumpa
  • 25 g Purjolök
  • 100 g Champinjoner
  • 10 g Färsk ingefära
  • 0,5 tsk Herbamare örtsalt
  • 100 g Zucchini
  • 2 msk Avokadoolja

Kycklingmarinad

  • 1 msk Coconut aminos EKO från Biona
  • 0,5 msk Avokadoolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk Rosmarin
  • 0,5 tsk Oregano
  • 0,25 tsk Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Pensla en ugnsform med lite olja.
  • Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden i en bunke, lägg i kycklingen och låt gärna stå en stund.
  • Skala pumpan med kniv och skär den i 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg i ugnsformen.
  • Hacka champinjonerna, purjolöken och ingefäran. Tärna zucchinin. Lägg alla grönsakerna i en skål och blanda runt med olja och Herbamare.
  • Lägg champinjonröran ovanpå pumpaskivorna.
  • Lägg kycklingen bredvid grönsakerna i ugnsformen, tillaga i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen på kycklinge när 75°C och pumpan är mjuk.