Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kycklingplåt med pumpa och champinjoner
Måltid:
Huvudrätt, Varmrätt
Kök:
Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Servings:
2
portioner
Ingredienser
500
g
Kycklinglårfilé
0,5
st
Butternutpumpa
25
g
Purjolök
100
g
Champinjoner
10
g
Färsk ingefära
0,5
tsk
Herbamare örtsalt
100
g
Zucchini
2
msk
Avokadoolja
Kycklingmarinad
1
msk
Coconut aminos EKO
från Biona
0,5
msk
Avokadoolja
1
st
Vitlöksklyfta
0,5
tsk
Rosmarin
0,5
tsk
Oregano
0,25
tsk
Salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Pensla en ugnsform med lite olja.
Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden i en bunke, lägg i kycklingen och låt gärna stå en stund.
Skala pumpan med kniv och skär den i 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg i ugnsformen.
Hacka champinjonerna, purjolöken och ingefäran. Tärna zucchinin. Lägg alla grönsakerna i en skål och blanda runt med olja och Herbamare.
Lägg champinjonröran ovanpå pumpaskivorna.
Lägg kycklingen bredvid grönsakerna i ugnsformen, tillaga i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen på kycklinge när 75°C och pumpan är mjuk.