Kyckling med Gurkmeja och Ingefära
I receptet har vi använt innerlår. Men det funkar lika bra med klubbor, bröst etc.
Se till att innertemperaturen är över 82 grader bara så kycklingen är genomstekt.
Servings: 4 pers
- 700 g Kyckling (tex innerlår eller klubbor)
- 1 dl Olivolja extra virgin Eller avokadoolja/kokosolja
- 1 tsk Gurkmeja malen
- 1 tsk Ingefära malen eller färsk!
- 1 tsk Honung
- 0,5 tsk Salt
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- Svartpeppar valfritt, EJ AIP
Tina kycklingen om den är fryst.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv ingefäran.
Häll oljan i en bunke och blanda i alla kryddorna samt pressa i vitlöksklyftorna. Rör om väl.
Lägg kycklingen i marinaden och blanda väl. Låt stå gärna ett par timmar men har man bråttom funkar det med 30 minuter:)
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, häll på lite marinad.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Ändra ugnen till grilläge och varmluft och kör ytterligare 5 minuter för fin yta.
Kolla gärna med termometer så innertemperaturen överstiger 82 grader.