Blanda Magic Mix, kokossocker, kardemumma, torrjäst och salt i en bunke. (Om du använder färsk jäst så smula den i en egen bunke) Värm mandelmjölk och smör/ghee i en kastrull till 37°. (Om du använder färsk jäst: häll över mjölkblandningen och lös upp jästen) Vispa upp ägget i en skål och vispa i det i mjölkblandningen.
Blanda i de torra ingredienserna i mjölk/äggblandningen med tex en gaffel till en deg. Knåda ihop degen med händerna på slutet.
Lägg en bakduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter. Den får gärna stå lite varmt.
Under tiden degen jäser kan du blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en skål.
När degen jäst klart (den reser sig inte jättemycket) strö lite Magic Mix på bänken och knåda ihop den lite grann. Kavla ut degen till en fyrkant 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen från kortsidan.
Skär 2-3 cm breda skivor och placera bullarna med snittytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Lägg en bakplåt över bullarna och låt jäsa ca 40 min. Låt gärna plåten stå lite varmt. (Du kan tex sätta igång ugnen och låta plåten stå på en stol framför) Sätt ugnen på 200℃.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med innan de ska in i ugnen.
Grädda ca 10-12 minuter. Om de får lite för mycket färg lägg folie över och låt grädda tiden ut.Låt svalna på plåten.