Go Back

Kanelbullar paleo - Med bakpulver

Servings: 14 st

Ingredients

  • 3,5 dl Magic Mix (120g)
  • 1 dl Kokossocker
  • 1,5 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Bakpulver
  • 3 krm Salt
  • 2 dl Mandelmjölk
  • 100 g Smör/Ghee (1 dl smält)
  • 1 st Ägg, rumstempererat

Fyllning:

  • 50 g Smör/Ghee, rumstempererat/mjukt
  • 0,75 dl Kokossocker
  • 3 tsk Kanel
  • Ägg till pensling innan gräddning.

Instructions

  • Sätt ugnen på 200℃.
  • Blanda Magic Mix, kokossocker, kardemumma, bakpulver och salt i en bunke.
  • Smält smör/ghee.
    Vispa upp ägget och blanda i mandelmjölk och det smälta smöret/gheet i en bunke.
  • Blanda i de torra ingredienserna i mjölk/äggblandningen med tex en gaffel till en deg. Knåda ihop degen med händerna på slutet.
  • Strö lite Magic Mix på bänken och knåda ihop degen lite grann.
    Kavla ut degen till en fyrkant ca 30x40 cm.
  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en skål.
  • Bred på fyllningen och rulla ihop degen från kortsidan.
  • Skär 2-3 cm breda skivor av rullen och placera bullarna med snittytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med innan de ska in i ugnen.
  • Grädda ca 12-15 minuter. Om de får lite för mycket färg lägg folie över och låt grädda tiden ut.
    Låt svalna på plåten.