Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Grymma Grönkålschips
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
45
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Servings:
1
plåt
Ingredients
10
st
Blad grönkål
ca 250g
2
msk
Olivolja
Havssalt
Instructions
Sätt ugnen på 80 grader.
Skölj av bladen och torka dem med handduk.
Klipp bort stjälken i mitten och riv bladen i bitar, ca 5x5 cm.
De krymper mycket i ugnen.
Lägg i en bunke och häll på olivoljan och ett par rejäla nypor salt.
Massera/knåda grönkålen i några minuter så bladen blir lite mjuka.
Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut grönkålen.
Grädda i ugnen med luckan lite på glänt i ca 40-45 minuter.
Kolla så chipsen är helt torra, annars kör lite till.