Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
5
från 1 röst
Bananbröd / Banankaka
Måltid:
Dessert, kakor
Kök:
äggfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredients
3
st
Ägg
eller chiaägg
2
msk
Honung
eller dadlar
2
st
Bananer
2
dl
Solroskärnor
eller Mandelmjöl
1
dl
Kokosmjöl
0,5
tsk
Vaniljpulver
0,5
tsk
Salt
1,5
tsk
Bakpulver
eller bikarbonat
1
tsk
Kanel
0,5
tsk
Kardemumma
0,5
dl
Smält Kokosolja
eller ghee/smör
1
msk
Citronsaft
Instructions
Sätt ugnen på 175°C och klä en brödform som rymmer ca 1,5 l med bakplåtspapper.
Vispa ägg och honung fluffigt.
Skala bananerna och skär två skivor i mitten och lägg till sidan. Mosa resterande banan med en gaffel.
Mixa solrosfrön till ett smågrynigt mjöl.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Pressa citronsaften och smält kokosoljan.
Blanda bananmos, de torra ingredienserna, citronsaft och kokosolja i äggvispet. Blanda noga.
Häll upp smeten i formen och placera de två bananskivorna på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Testa med en provsticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.