Ugnsrostade rotgrönsaker
Ugnsrostade rotgrönsaker är bland det enklaste och smidigaste man kan göra och något vi gör åtminstone en gång i veckan. Lite hackande och så in i ugnen, så enkelt. Och det går att variera i oändlighet.
Vår bas brukar bestå av sötpotatis, palsternacka, morot och rotselleri. Men vi slänger också gärna i majrova, gulbeta, fänkål, kålrot etc.
Varför inte bara plocka något nytt när du är i affären nästa gång och prova?
Orkar man inte variera rotfrukterna kan man alltid variera kryddorna:)
Här kommer i alla fall ett enkelt recept!
Ugnsrostade rotfrukter
Ingredienser
- 1 st Sötpotatis
- 2 st Palsternackor
- 0,25 st Rotselleri
- 0,5 st Kålrot
- 2 st Morötter
- ca 2 tsk Avokadoolja eller Olivolja
- ca 2 tsk Havssalt
- Franska örter, rosmarin, timjan etc
Instruktioner
- Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem i en ugnsform eller på en plåt.
Ringla över oljan och krydda.
Vänd runt så det kommer olja och kryddor överallt. - Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller när de fått fin färg och blivit lagom mjuka.
- Klart!