Saftig Tårtbotten
Den här tårtbotten kan man variera lite utifrån vad man vill ha den till.
Använd kardemumma som i receptet eller byt ut till citronsaft och citronzest (då behövs inte äppelcidervinägern heller)
Vi har använt den här botten bla till Jordgubbstårta med lime och lemoncurd.
Saftig tårtbotten
Du kan byta ut kardemumman till skal och saft från en citron.
Då behöver du heller inte äppelcidervinägern för att aktivera bikarbonaten.
Då behöver du heller inte äppelcidervinägern för att aktivera bikarbonaten.
Portioner: 10 bitar
Ingredienser
- 4 st Rumsvarma ägg
- 2 msk Honung
- 125 g Rumsvarmt Ghee
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 msk Fiberhusk
- 1 dl Cassavamjöl från Dorimax
- 0,5 tsk Bikarbonat
- 1 nypa Salt
- 0,5 msk Kardemumma
- 0,5 tsk Äppelcidervinäger
- ca 2 msk Kokosmjöl att bröa formen med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft)
Pensla och bröa en springform, ca 24 cm, med ghee och kokosmjöl. - Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ägg och honung fluffigt med elvisp.
Tillsätt äppelcidervinäger och rör om. - Vispa i mjölblandningen i äggvispet.
- Klicka i och bred ut i springformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills tårtbotten inte är kladdig inuti och fått fin färg.