Ugnspannkaka med bacon, fläskpannkaka (paleo)
Förr i tiden när vi inte orkade laga mat så kunde man ändå slänga in en ungspannkaka i ugnen och äta med lite lingonsylt. Enkelt och gott!
Nu för tiden gör vi faktiskt en paleovariant emellanåt. Den blir inte fullt lika fluffig som med vetemjöl såklart men det gör faktiskt inte så mycket. Den är definitivt lika god och lika snabb att göra. Till och med barnen äter den här varianten som är gjord på mandelmjöl och många ägg.
2 sätt att göra den på
Du kan, om du vill, bara vispa ihop alla ingredienser och tjoffa in i ugnen. Eller så följer du instruktionerna i receptet här nedanför och använder mixerstav, och du får plötsligt en mycket fluffigare ugnspannkaka! Detta märkte jag av misstag när jag vispade ihop allt utom äggen utan att tänka mig för. När jag sen skulle vispa i äggen blev smeten väldigt klumpig vilket kändes lite deppigt. Fram med stavmixen och sen in i ugnen. Och så ser jag plötsligt hur hela pannkakan reser sig i ugnen, precis som med en ugnspannkaka på vetemjöl! När man väl tar ut den ur ugnen faller den ju ihop, precis som med en ugnspannkaka på vetemjöl. Men det blev en klart fluffigare ugnspannkaka, tack vare de mixade äggen, vilket var väldigt gott!
Dessutom är den väldigt god kall.
Jag tycker om att tina lingon precis som de är och äta till, men tycker man det är lite väl syrligt kan man använda honung som sötning och göra lingonsylt paleostyle.
Mer pannkakor, plättar och våfflor!
Vi har fler recept på både pannkakor och våfflor, mest paleo då det gärna blir mycket ägg, men också AIP våfflor som är fantastiska!
Bananpannkaka med kanel och ingefära (paleo)
Cassavapannkakor (paleo)
Bananplättar (paleo)
Blåbärsplättar (paleo)
Grönbananpannkakor (paleo)
Våfflor (paleo)
Våfflor (AIP)
Ugnspannkaka paleo
Ingredienser
- 1 st Paket Bacon
- 8 st Ägg
- 1 dl Mandelmjöl
- 1,5 dl Mandelmjölk
- 2 msk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 1 msk Ghee eller smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C och smörj botten på en plåt med ghee/smör.
- Klipp baconet i bitar och sprid ut på plåten.
- Smält ghee/smör och blanda sen resten av ingredienserna, UTOM äggen, i en bunke.Vispa slätt.
- Vispa i äggen i smeten, smeten blir gärna klumpig. Ta en stavmixer och mixa slätt.
- Häll upp pannkakssmeten på plåten över baconet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Testa med en sticka att pannkakan inte är kladdig inuti.Servera med lingonsylt och sallad.
Hej! Jag har gjort ugnspannkaka på grönbananmjöl med förvånansvärt gott resultat. Använde receptet på grönbananmjölpåsen för tunna pannkakor och den blev fluffig i konsistensen. Påminde om ”vanlig ugnspannkaka ”.
Vill passa på att tacka för många trevliga recept!
/Lena
Hej Lena,
Å vad roligt, tack för tips det får vi prova vid tillfälle! 🙂
Tack, vad roligt att du hittat till oss:)
/Mia