Fisk med dillsås (AIP)
Det här receptet på Fisk med dillsås kommer från vår utmaning ”AIP – Tillsammans 30 dagar”. Skulle du vilja komma igång med AIP men vill inte göra det själv så är AIP – tillsammans 30 dagar helt rätt för dig! Läs mer här.
Den här fiskrätten är enkel att göra och går snabbt. Medan fisken är i ugnen steker du grönsakerna lätt i stekpanna.
Med färdigkokta rödbetor går det extra fort att slänga ihop. Men har du inte det kan du bara skala och riva råa rödbetor istället.
Variera receptet
- Variera grönsakerna, ta vad du hittar i kylskåpet och tärna eller riv dem. Fräs på.
- Du kan utesluta äppelcidervinägern, men prova gärna, det ger en lite picklad touch av grönsakerna som är väldigt god.
- Är du ingen dillälskare så byt ut dillen mot persilja.
- Byt salladslök mot purjolök.
Tips!
Kika in på några av våra andra fiskrecept, vad sägs till exempel om dessa? Alla är AIP-godkända!
Fiskgryta med saffran
Torsk i ugn med bacon, purjo och dill
Torsk med gremolata
Fisk med dillsås
Ingredients
- 600 g Tinadvit fisk, tex Kolja, Spätta, Torsk
- Salt
- 250 ml Kokosmjölk
- 2 st Krukor färsk Dill ca 1,5 dl hackad
- 1 st Citron, pressad ca 2 msk
- 2 msk Avokadoolja eller neutral kokosolja
- 800 g Färdigkokta rödbetor
- 6 st Salladslökar
- 1 st Zucchini
- Herbamare örtsalt
- 2 msk Äppelcidervinäger
Instructions
- Tina fisken och sätt ugnen på 200°C.
- Pensla lite olja i botten på en ugnsfast formoch lägg i fisken. Salta och ringla över olja.
- Hacka dillen och pressa citronen.
- Blanda dill och 2 msk citronsaft med kokosmjölken i en skål.
- Häll dillsåsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Innertemperaturen ska överstiga 55°C eller falla isär fint när du skär i den.
- Hacka rödbetorna, salladslök och zucchinin i bitar.Stek i olja på låg värme tills allt är uppvärmt. Häll över äppelcidervinäger och salta med Herbamare. Toppa gärna med lite extra dill.