Fisk med dillsås (AIP)

Fisk med dillsås (AIP)

Det här receptet på Fisk med dillsås kommer från vår utmaning ”AIP – Tillsammans 30 dagar”. Skulle du vilja komma igång med AIP men vill inte göra det själv så är AIP – tillsammans 30 dagar helt rätt för dig! Läs mer här.

Den här fiskrätten är enkel att göra och går snabbt. Medan fisken är i ugnen steker du grönsakerna lätt i stekpanna.
Med färdigkokta rödbetor går det extra fort att slänga ihop. Men har du inte det kan du bara skala och riva råa rödbetor istället.

Variera receptet

  • Variera grönsakerna, ta vad du hittar i kylskåpet och tärna eller riv dem. Fräs på.
  • Du kan utesluta äppelcidervinägern, men prova gärna, det ger en lite picklad touch av grönsakerna som är väldigt god.
  • Är du ingen dillälskare så byt ut dillen mot persilja.
  • Byt salladslök mot purjolök.

Tips!
Kika in på några av våra andra fiskrecept, vad sägs till exempel om dessa? Alla är AIP-godkända!
Fiskgryta med saffran
Torsk i ugn med bacon, purjo och dill
Torsk med gremolata

Fisk med dillsås

Course: Varmrätt
Cuisine: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 600 g Tinadvit fisk, tex Kolja, Spätta, Torsk
  • Salt
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 2 st Krukor färsk Dill ca 1,5 dl hackad
  • 1 st Citron, pressad ca 2 msk
  • 2 msk Avokadoolja eller neutral kokosolja
  • 800 g Färdigkokta rödbetor
  • 6 st Salladslökar
  • 1 st Zucchini
  • Herbamare örtsalt
  • 2 msk Äppelcidervinäger

Instructions

  • Tina fisken och sätt ugnen på 200°C.
  • Pensla lite olja i botten på en ugnsfast formoch lägg i fisken. Salta och ringla över olja.
  • Hacka dillen och pressa citronen.
  • Blanda dill och 2 msk citronsaft med kokosmjölken i en skål.
  • Häll dillsåsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Innertemperaturen ska överstiga 55°C eller falla isär fint när du skär i den.
  • Hacka rödbetorna, salladslök och zucchinin i bitar.
    Stek i olja på låg värme tills allt är uppvärmt. Häll över äppelcidervinäger och salta med Herbamare.
    Toppa gärna med lite extra dill.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg