Frasiga limekakor med cashew och kokos

Frasiga limekakor med cashew och kokos

Dessa frasiga limekakor har en konsistens lite som havrekakor, underbart gott tycker vi!
Du kan också testa att göra dem med citronsaft och skal för en lite mer syrlig touch. Den där frasigheten vi gillar så mycket kommer från de olika mjölblandningarna, det är sååå värt att blanda mandel, cashew och kokos! Cashewnötterna mixar du snabbt till ett fint mjöl.
Superenkelt!

Chiafrön istället för ägg

När jag skulle kontroll-baka det här receptet glömde jag att lägga i chiafröna (chiaägget) som var tänkt att hålla ihop själva kakorna. De stod kvar i kylen. Jag hittade dem när jag konstaterade lite förvånat att kakorna flutit ut mer än de gjorde sist. 🙂

Smaken var lika god för det, men de höll inte ihop så bra… Inte alls faktiskt.  Men intet ont som inte har nåt gott med sig. Jag justerade mängden frön och nu är konsistensen perfekt!

Att använda chiaägg istället för ägg är en fiffigt lösning om du till exempel inte har ägg hemma eller inte tål ägg. (Så i det här receptet kan du med andra ord byta ut chiafröna mot ägg om du nu inte skulle ha frön hemma.)

Receptalternativ till frasiga Limekakor

Vi tycker det är lite extra roligt med recept som går att förändra lite efter det man har hemma så här är alltså några tips; (Provar du ytterligare någon variant berätta gärna så uppdaterar vi listan!)
-Byt chiafrön mot ägg
-Byt lime mot citron
-Prova kanel istället för lime
-Använd jordmandelmjöl istället för mandelmjöl (samma mängd brukar funka fint!)
-Byt kokosolja mot ghee/smör
-Byt mandelsmör mot vilket annat nötsmör som helst! Varför inte cashewsmör?

Tips!
Äter du AIP och vill ha med dig en riktigt god liten kaka till sommarens fika i solen? Testa våra gudomligt goda Ingefärakakor

Frasiga Limekakor

Course: kakor
Cuisine: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredients

  • 2 msk Chiafrön
  • 3,5 msk Neutral smält kokosolja
  • 4 msk Mandelsmör
  • 1 msk Pressad limejuice
  • 1,5 tsk Zest av Lime
  • 1 dl Naturella Cashewnötter (mixas till ca 1,25 dl mjöl)
  • 1,25 dl Mandelmjöl (eller jordmandelmjöl)
  • 1 dl Riven kokos
  • 0,5 dl Kokossocker
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt

Instructions

  • Sätt ugnen på 175°C, klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda 2 msk chiafrön med 4 msk vatten i en liten skål. Ställ in i kylen medans du fortsätter med resten av receptet.
  • Smält kokosoljan och mandelsmöret i en kastrull.
  • Riv limeskalet och pressa limejuicen. Blanda i kastrullen.
  • Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl.
  • Blanda resten av de torra ingredienserna med cashewmjölet.
  • Ta chiafröna och den smälta mandelsmörsblandningen och blanda i de torra ingredienserna. Rör ihop till en smidig deg med en träslev.
  • Forma degen till runda bollar och tryck ut dem lite grann på plåten med fingrarna.
  • Grädda 12-15 minuter tills de fått fin färg.
    Låt svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg