Anders Kantarellsås (AIP/Paleo)
inlägget innehåller annonslänk
Anders kantarellsås
En god sås lyfter vilken maträtt som helst, eller hur? Den här kantarellsåsen är gudomligt god, och helt AIP!
Och vi lovar, den smakar inte en endaste gnutta kokos! Har du lyxen att liksom vi ha ett lager med torkade trattkantareller sen i höstas så måste du prova den här såsen. Jag (läs Mia, Niclas har nämligen aldrig förstått tjusningen med svamp… Men desto mer till mej tänker jag då!) har fått smaka den här såsen många gånger hemma hos min mamma och hennes man Anders.
Anders är otroligt duktig i köket och det fantastiska är att när vi ändrade vår kost (även min mamma) så har Anders sett charmen och utmaningen i att bjuda oss alla på lika god mat som vanligt, men med ingredienser som vi alla äter. Det är verkligen fantastiskt!
Därav skapandet av denna såsen, och den har vi ätit såååå många gånger.
Receptproblemet
Vi hade gärna lagt upp receptet tidigare, typ i svamptider, men vi stötte på ett litet problem. Anders lagar nämligen gärna mat på känsla. En skvätt hit, lite grann dit och ett lagom kläm på citronen där. Svårt recept att följa… Underbar mat att bli bjuden på!
Men skam den som ger sig, plötsligt hände det! 2 posti-it-lappar med måttangivelser levererades till oss och kontrollagades 🙂 ! Tack Anders!
Så varsågoda: Anders kantarellsås a´la AIP!
Tips!
Servera med precis vilken köttbit som helst. Så god är den. 😉
Tips2! Här hittar du Coconut aminos
Kantarellsås
Ingredienser
- 2 dl Torkade trattkantareller
- 3 dl Svampspad (från blötläggningen)
- 0,5 st Gul lök
- 250 ml Kokosgrädde tex Garant
- 1,5 msk Coconut aminos
- 0,5 msk Pressad citronsaft
- 0,5 tsk Franska örter
- 1 krm Örtsalt tex Herbamare
- 1 tsk Honung VALFRITT
- Ev lite vitpeppar. EJ AIP!
- Olja/fett till stekpannan
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i en skål och häll på 4 dl vatten. Låt stå i minst 30 minuter.
- Finhacka löken. Sila av svampen men behåll svampspadet i skålen.
- Bryn lök och svamp i lite olja/fett en stund.
- Häll i resten av ingredienserna, inklusive 3 dl av svampspadet, men utan honungen. Rör om.
- Låt såsen puttra sakta i ca 20-25 minuter utan lock. Smaka av och tillsätt eventuellt lite honung.
1 kommentarer till “Anders Kantarellsås (AIP/Paleo)”