Blåbärschiapudding (Paleo)
Det finns ju en uppsjö av möjligheter att variera en chiapudding. Vi gillar enkelt och vardags-snabbt så att helt enkelt smaksätta den med blåbär och få en blåbärschiapudding tycker vi är superenkelt och supergott. Har du lite svårt för den vanliga chiapudding-konsistensen så är det här också ett bra recept att prova. Den blir inte lika gelé-ig som vårt originalrecept på chiapudding.
Det smidigaste sättet att göra chiapudding på är att använda en burk med lock. I med grejerna, på med locket och skaka. Sen får den stå till sig i kylen och vill man kan man skaka på burken lite då och då men det är inte nödvändigt och du gör en rejäl skakning från början så att alla fröerna fördelar sig jämnt i burken.
För att göra blåbärschiapudding på samma sätt behöver du bara en glasburk där du också får ner en stavmixer.
Chiapudding är också bra att ha med sig när man reser. Det blir en smidig nödmat eller ett komplement till hotellfrukosten som ibland inte har mycket annat än bröd och bakverk att bjuda på (!). Har du tur kan du ju hitta lite frukt eller frön att toppa chiapuddingen med.
Glasburk, mått, frön och kokosmjölk brukar vi packa i en glassburk så är de väl skyddade. De flesta hotellrum har ju en liten kyl där burken får plats. Övriga ingredienser står i rumstemperatur.
(Eller gör som vi och börja med att plocka ut allt ur den lilla kylen, ställ i garderoben, och plocka in all medhavd mat!) 🙂
Tips!
Toppa med nötter, bär, frön, kokosflingor för att få ett matigare mål.
Blåbärschiapudding
Ingredienser
- 1 dl Blåbär Färska eller tinade
- 1 dl Vatten
- 0,5 dl Kokosmjölk
- 1 krm Vaniljpulver
- 1 msk Chiafrön
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom chiafröna i en burk eller mixerbehållare. Mixa slätt.
- Häll i chiafrön och blanda så inga frön ligger kvar på ytan. Enklast är att lägga allt i en glasburk med lock och skaka!
- Låt stå minst ett par timmar men helst över natten.
- Toppa med frukter och bär eller ät som den är!