Chokladrutor med havssalt i sommar (Paleo)

Chokladrutor med havssalt i sommar (Paleo)
Inlägget innehåller annonslänkar

Saltade chokladrutor (Paleo)

Snart är det äntligen semester och vi ser fram emot ledigheten lite extra i år. Vilket år det har varit! Intensivt och roligt på många sätt men nu är vi redo för semester. Några veckor till bara!
Vi kommer givetvis fortsätta lägga upp de recept som vi använder oss av i vår vardag och lite tips och trix med hur man kan tänka med maten under semestern och ”on the go”, det är mycket möjligt att dessa saltade chokladrutor får följa med i någon matsäck…
De är enkla att göra och går ganska fort att slänga ihop!

Men först så bjuder vi på fika! Dessa mjuka chokladrutor med havssalt är underbart goda. Vi har hittat en riktigt bra choklad också som vi hackar och använder i receptet. Chokladen kommer från Wermlanschoklad och innehåller bara kakaomassa, kakaosmör, kokossocker, himalayasalt och äkta vanilj (galet god!). Dessutom helt ekologisk. Vi hittar den billigast på butiken Fram i Göteborg men finns också här eller här.
Annars är även den här chokladen från Reneé Voltaire super! (Adlink)

Hoppas du njuter av försommaren och har tid för en fika i solen!
/Mia & Niclas

Tips!
Om du gillar choklad så måste du testa den här Chokladkakan med touch av lakrits...

Saltade chokladrutor

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 15 st

Ingredienser

  • 1 st Ägg
  • 1 dl Mandelsmör
  • 4 msk Kokosmjölk
  • 2,25 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 dl Hackad Choklad Tex 80% Reneé Voltaire eller Rawchokladfabriken
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Klä en form med bakplåtspapper. Ca 15x22 cm
  • Mixa ihop ägg, mandelsmör och kokosmjölk med en stavmixer.
  • Blanda de torra ingredienserna (utom salt och choklad) i en skål och rör sen ner det i äggvispet.
  • Hacka chokladen i lite lagom stora bitar. Spara ca 1-2 msk för att strö på toppen av kakan.
  • Vänd i chokladhacket i smeten och bred sen ut i formen.
  • Strö över lite hackad choklad och flingsalt. Grädda i 20-25 minuter.
  • Låt svalna helt i formen innan du skär upp rutor. Njut!


2 kommentarer på ”Chokladrutor med havssalt i sommar (Paleo)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg