Kycklingklubbor i ugn, lifesaver! AIP/Paleo

Kycklingklubbor i ugn, lifesaver! AIP/Paleo
Inlägget innehåller annonslänkar

Alltså söndagar… Underbart dag i det stora hela, samtidigt så rinner den iväg fasligt fort… Alldeles för fort. Imorgon är det vardag igen och klockan ringer fasligt tidigt. Tider att passa, möten att vara i tid till. Ja, ni vet.

Speciellt snabbt har söndagen runnit iväg när man plötsligt  hör barnen fråga ”när är maten klar?” ”när får vi mat?”
”-EEEeeehhh…. Om en halvtimme” svarar man då och inser att kycklingen visserligen har tinat men den där lite inspirerande matlagningen liksom glömts bort bland bowling, vedstapling, muffinsbakning (men åååååh vilka muffins!!), tvättkorgar och lite akut städande.
Och då blir det bråttom. Och när man inte hinner tänka är det bra att ha en snabb standardlösning på kycklingklubbor i ugn. Vi varierar oss lite mellan dessa två kryddblandningarna. I den med rosmarin gnäller barnen lite över ”pinnarna i maten” men de äter dem ändå. Smaken är godkänd.
Idag körde vi variant nummer 2 så då gnagdes det glatt utan skogshänvisningar.

 

Så idag bjuder vi helt enkelt på vår snabba kyckling i ugn-lösning. Men det är klart. Med lite framförhållning blir de ju ännu godare om de får ligga i en marinad ett par timmar och gotta till sig. Men herre gud, vi är lediga, vi har ju saker att göra! 🙂

Coconut aminos är en ypperlig ersättning för soja, smakrik och fräsch. Vi använder den i alla möjliga marinader!

 

Tips!
Servera med blomkålsris eller varför inte spaghettipumpa nu i pumpatider?

Kycklingklubbor i ugn Alternativ 1

Gör gärna marinaden ett par timmar i förväg och häll över klubborna i en skål så gåttar de till sig.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid35 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg Tinade kycklingklubbor
  • 2 msk Coconut aminos
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Rosmarin
  • 1 tsk Oregano
  • 1 st Pressad vitlök
  • 0,5 tsk Nymalen svartpeppar uteslut för AIP
  • ca 1 msk Ghee uteslut för AIP
  • 1 dl Vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
    Lägg de tinade kycklingklubborna i en ugnsfast form. 
  • Blanda alla ingredienser utom ghee i en skål. 
    Pensla klubborna med marinaden. 
  • Häll 1 dl vatten i botten på formen. 
    Klicka på Ghee, lite på varje klubba. 
  • Tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Ös gärna skyn över klubborna ett par gånger under tiden.
    Se
     till att klubborna är riktigt genomstekta.

Kycklingklubbor i ugn Alternativ 2

Gör gärna marinaden ett par timmar i förväg och häll över klubborna i en skål så gåttar de till sig.
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg Tinade kycklingklubbor
  • 2 msk Coconut aminos
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Mald ingefära
  • 1 tsk Honung
  • 2 st Pressade vitlöksklyftor
  • Nymald svartpeppar uteslut vid AIP
  • ca 1 msk Ghee uteslut vid AIP
  • 1 dl Vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
    Lägg de tinade kycklingklubborna i en ugnsfast form. 
  • Blanda alla ingredienser utom ghee i en skål.
    Pensla klubborna med marinaden. 
  • Häll 1 dl vatten i botten på formen.
    Klicka på Ghee, lite på varje klubba. 
  • Tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Ös gärna skyn över klubborna ett par gånger under tiden.
    Se
    till att klubborna är riktigt genomstekta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg