Kycklingsallad med Paleokrutonger

Kycklingsallad med Paleokrutonger

Ja jösses vad vardagsmatinspirationen kan tryta ibland… Man vill göra något enkelt, snabbt men ändå gott och närande. Man vill ju liksom känna sig nöjd efteråt.
I helgen var vi bortresta till Frankrike på en långhelg. Där hade vi en del egen tid men mestadels var resan inplanerad med aktiviteter med vänner och familj. Fantastiskt trevligt men vi är sååååå trötta nu och ingen av oss vill stå i köket och laga mat. Så idag fick det bli kycklingsallad med Paleokrutonger.

Att resa och äta Paleo

Det är lite klurigt att resa och ändå hålla sin kosthållning. Men vi har fått många tillfällen att öva det senast året och vi börjar bli riktigt bra på det! Extra tydligt blev det den här resan eftersom vi hade många måltider som redan var förbeställda och som vi inte kunde påverka eller visste vad som bjöds. Så jag såg till att äta lite innan och åt sen det jag kunde samt kompletterade lite med medhavda grejer från väskan. Det blir också mycket prat om mat eftersom man helt enkelt ofta får frågan om varför man äter, eller inte äter, som man gör. Och det är klart, när man sitter på en tapasrestaurang, petar bort tex lax och grönsaker, fiskar upp ett eget bröd och petar på laxen och grönsakerna igen så undrar folk. Och vi förklarar gärna!

Tre i ett recept

Men när vi väl kom hem så var det underbart att ta en kopp buljong, dricka sin gröna smoothie och hitta allt man behöver i skafferi och kyl. Borta bra men hemma bäst.
Det var bara det här med tröttheten efter en helhelg och vardagsmaten…. Så det har blivit lite ditten och datten, men idag blev det alltså kycklingsallad med krutonger. Och de här krutongerna är värda att prova! Fast det här är tre recept i ett så är det inte så mycket jobb. Speciellt inte om man råkar ha lite färdig kyckling i kylen, vilket vi hade turen att ha idag!
Men visst är det gott med krutonger på sallad? Knaprigt och lite kryddigt… Här har vi gjort paleokrutonger på muggbröd. Väldigt enkelt och väldigt gott. När det blev lite över sist tog jag med dem till jobbet och åt som snacks på eftermiddagen:)

Tips!
Här kan du läsa om hur vi varierar våra muggbröd. Ta de mjöler du har hemma och släng ihop ett snabbt bröd.

Kycklingsallad

Ingredienser

  • Kycklinginnerfileer eller bröstfileer
  • Knaperstekt bacon
  • Blandsallad
  • Rödlök
  • Gurka
  • Tomat

Instruktioner

  • Stek kycklingen med lite salt och peppar. Låt svalna och skär i bitar.
  • Knaperstek baconet och låt svalna på hushållspapper.
  • Gör muggbröd och krutonger.
  • Skär gurka, rödlök, tomat och blanda med salladen.
    Blanda i den svalnade kyclingen och baconet och avsluta med att strö krutonger överst. Gör gärna en enkel vinägrett och slå över.

 

Krutonger (Paleo)

Portioner: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 st Sats med Muggbröd, ROSTAS!
  • 2 msk Ghee
  • 0,5 tsk Dragon
  • 0,5 tsk Timjan
  • 0,5 tsk Rosmarin
  • 2 st Nypor salt
  • 2 st Vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Gör en sats med muggbröd enligt receptet nedan. 
  • Rosta skivorna med muggbröd i brödrosten så de får fin knaprig yta.
  • Skär brödet i små 1x1 cm tärningar.
  • Ta en skål och blanda i ghee, pressad vitlök och alla kryddor. Blanda.
  • Rosta brödet i stekpannan tillsammans med ghee-blandningen så allt fördelar sig väl och krutongerna får fin färg. 
  • Låt svalna och torka på lite hushållspapper. Klart att strö över din sallad!
Skriv ut receptet
4.50 från 2 röster

Muggbröd

Bröd man gör snabbt i microvågsugnen med minimal disk att ta hand om!
Receptet är till en skål, typ Ikeas glasburk med lock. (Se bild) Det blir 2 rejäla mackor. 4 om man vill ha dem tunna.
För att göra brödet i en vanlig kaffemugg halvera alla mått och lite kortare tid = 2 skivor bröd.
Förberedelser3 minuter
Tillagningstid2 minuter
Total tid5 minuter

Ingredienser

  • 2 st Ägg
  • 2 msk Kokosmjöl /Cassava-/mandel-/grönbanan/jordmandelmjöl
  • 2 msk Mandelmjöl /Cassava-/kokos-/grönbanan-/jordmandelmjöl
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 2 msk Kokosvatten alt. kokosmjölk eller vatten
  • 2 nypor Salt

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser i samma skål som du sen sätter in i micron. 
    Har du inte mjölerna i receptet kan du i princip ta vilket annat mjöl som helst som du tycker om. 
    Tex 
    Mandel-/Cassava-/kokos-/grönbanan-/jordmandelmjöl eller andra nöt och frömjöler. 

    Äter du inte Paleo finns det ju ännu fler... Havre, majs, bovete etc. Bara att testa!
  • Laga i microvågsugn i 2 minuter på full effekt. 
  • Ta ut och kontrollera att det är färdigt, brödet ska släppa från botten. Gör det inte det kör en liten stund till.
  • Stjälp upp på en tallrik och låt svalna. Eller låt svalna i burken om du vill. 
  • Servera med ghee och valfritt pålägg!

Vinägrett

Ingredienser

  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • Vitpeppar
  • Salladskrydda

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en liten skål eller glasburk.

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg