Kycklingplåt med pumpa och champinjoner (AIP)

Kycklingplåt är ju grymt bra, allt-i-ett, lite disk och sköter sig självt i ugnen! Den här gången har jag gjort en snabb och enkel marinad till kycklingen och blandat med pumpa och champinjoner. Om du vill kan du göra marinaden dagen innan och låta den stå i kylen, men det funkar att låta den stå medan du gör iordning grönsakerna med!
Här är ett annat väldigt gott recept plåtmat med köttfärsbiffar: Nötfärsbiffar och ugnsrostade grönsaker
Och ett till med kycklingklubbor: Kycklingplåt med dragonsås
Vi använder alltid Coconut aminos från Biona, den är inte lika söt som andra märken och klart godast enligt oss.
Kycklingplåt med pumpa och champinjoner
Ingredienser
- 500 g Kycklinglårfilé
- 0,5 st Butternutpumpa
- 25 g Purjolök
- 100 g Champinjoner
- 10 g Färsk ingefära
- 0,5 tsk Herbamare örtsalt
- 100 g Zucchini
- 2 msk Avokadoolja
Kycklingmarinad
- 1 msk Coconut aminos EKO från Biona
- 0,5 msk Avokadoolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0,5 tsk Rosmarin
- 0,5 tsk Oregano
- 0,25 tsk Salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Pensla en ugnsform med lite olja.
- Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden i en bunke, lägg i kycklingen och låt gärna stå en stund.
- Skala pumpan med kniv och skär den i 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg i ugnsformen.
- Hacka champinjonerna, purjolöken och ingefäran. Tärna zucchinin. Lägg alla grönsakerna i en skål och blanda runt med olja och Herbamare.
- Lägg champinjonröran ovanpå pumpaskivorna.
- Lägg kycklingen bredvid grönsakerna i ugnsformen, tillaga i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen på kycklinge när 75°C och pumpan är mjuk.