Kyckling i ugnen med gurkmeja. Quickfix-middag. AIP/Paleo
Kyckling är riktigt snabblagat och sköter sig själv i ugnen om man tinat den tex över natten i kylen. Dessutom brukar våra barn äta all sorts kyckling oberoende kryddor, bara det inte är för starkt.
Tricket med vardagsmat, för oss i alla fall, är framförhållning. Ha en plan för nästkommande dag och förbered det som går. Då slipper man både tänka och ha beslutsångest men får ändå ihop en god och näringsrik middag. Man behöver ju faktiskt inte planera för hela veckan och känna sig fast i det. Men en dags framförhållning minskar stressen och kommande hjärnsläpp samt underlättar för bra val. Att den här kycklingen dessutom får sin goda smak av antiinflammatoriska kryddor är ju bonus!
Vi serverade med stekta grönsaksnudlar, receptet hittar du här.
Men varför inte blomkålsris eller bara enkla kokta grönsaker och en sallad?
Njut av en god middag!
Kyckling med Gurkmeja och Ingefära
Se till att innertemperaturen är över 82 grader bara så kycklingen är genomstekt.
Ingredienser
- 700 g Kyckling (tex innerlår eller klubbor)
- 1 dl Olivolja extra virgin Eller avokadoolja/kokosolja
- 1 tsk Gurkmeja malen
- 1 tsk Ingefära malen eller färsk!
- 1 tsk Honung
- 0,5 tsk Salt
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- Svartpeppar valfritt, EJ AIP
Instruktioner
- Tina kycklingen om den är fryst.
Sätt ugnen på 175 grader. - Skala och riv ingefäran.
Häll oljan i en bunke och blanda i alla kryddorna samt pressa i vitlöksklyftorna. Rör om väl. - Lägg kycklingen i marinaden och blanda väl. Låt stå gärna ett par timmar men har man bråttom funkar det med 30 minuter:)
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form, häll på lite marinad.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Ändra ugnen till grilläge och varmluft och kör ytterligare 5 minuter för fin yta.
Kolla gärna med termometer så innertemperaturen överstiger 82 grader.