Cassavapannkakor; Pannkakor som smakar pannkakor
Som ni vet så älskar vi vårt Cassavamjöl… Och använder det till gröt, knäckebröd, tortillas, panering, tårta – you name it.
Men sen är det ju så att framförallt jag och äldste sonen är pannkaksälskare. Jag skulle kunna äta pannkakor varje dag. (Handen på hjärtat var pannkakor den stora vinsten med att återintroducera ägg.)
Jag gör ofta bananplättar, som verkligen är underbart goda, men jag skulle vilja ha en helt vanlig pannkaka. En pannkaka som smakar liksom… pannkaka.
Med sylt. Inget jox. Och faktiskt, här är det, receptet utan vanligt mjöl, utan vanlig mjölk. Smakar inte kokos eller mandel. Smakar bara pannkaka! Cassavapannkakor.
Nu tycker Niclas att jag bör äta lite riktig mat och inte bara omelett och pannkakor (men herregud det har ju varit för varmt i sommar!) så häromdagen tyckte han att jag iaf kunde lägga i lite spenat och äta med lingonsylt. Bra ide tyckte jag. Win-win!
Cassavamjölet är från Dorimax. (Jag har inte testat detta receptet med något annat cassavamjöl, det kan skilja sig lite mellan olika märken.)
Jag tror till och med att jag kan lura barnen med dessa. Men det återstår att prova!
Tips!
Vill du inte använda mandelmjölk, eller nån mjölk alls för den delen, så går det bra med vatten!
Tips2!
Här finns länkar till hallonsylt och hjortronsylt. Lingonsylt är bara att koka likadant men smaka av med lite mer honung!
Ha en fin dag allihopa, nu går jag och värmer pannkaka! 🙂
Cassavapannkakor
Ingredienser
- 3 st Ägg
- 2 dl Mandelmjölk eller vatten/valfri mjölk
- 2 dl Cassavamjöl från Dorimax
- 0,5 tsk Salt
- 70 g Spenat valfritt
- Ghee till stekpannan eller kokosolja
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- blanda i mjöl och salt. Vispa slätt.
(Blanda sen i spenat om du vill) - Stek på medelhög värme, någon minut på varje sida.
WOW.. så gott. Dessa kommer göras många gånger 😋 Måste säga att du har fantastiska recept 😊
Hej Carina,
Tack snälla för de fina orden, vad glad jag blir! 🙂
/Mia
Hej
Undrar vilken mandelmjölk använder du?
Hej,
Antingen gör jag själv eller så sänker jag ribban och köper en ”så bra som möjligt” Tex DaCarlas. 🙂
Hälsningar
Mia
Prövade precis dessa, JÄTTEGODA, håller med beskrivningen, närmaste ”riktiga” pannkakor jag har smakat. Min dotter 9 år godkände dem med och sa att hon ville ha samma nästa gång 🙂
Hej Karin,
Men ååå vad roligt att höra! Att dottern gör tummen upp är ju en riktig vinst 🙂
Tack för att du tog dig tid att skriva!
/Mia
Hej, tack för kanon information och goda recept!
Jag undrar, går det att ersätta med gelatinägg i receptet?
Hej Elisabeth,
Tack för de fina orden, det värmer!
Jag vet faktiskt inte om det funkar, jag har inte provat… Men det skulle kunna funka med ganska små pannkakor eller kanske plättar…? Det måste testas helt enkelt! 🙂
/Mia
Hur ska konsistensen på smeten vara? Min blir väldigt tjock, typ som kikärtsröra 😂
Hej!
Den ska fortfarande vara rinnig så att den kan flyta ut i pannan… Vilket mjöl använder du? Dorimax cassavamjöl använder vi oftast till bakning då det inte suger så mycket vätska.
Hälsningar
Mia
Hej! Förslag på hur jag gör era recept på pannkakor och rårakor utan ägg, vego på rismjölk och glutenfria? Är det möjligt att få det bra tro? Med vänlig hälsning, Lena
Hej, Kika på vårt recept på våfflor, dessa är supergoda och kanske kan vara ett alternativ för dig?
https://www.viaventri.se/2020/03/23/aip-vafflor/#wprm-recipe-container-4781
Äter du chiafrön kan du göra chiaägg för att byta ut ägg i olika recept.
Mvh,
Mia