Nötfärsbiffar och ugnsrostade grönsaker (AIP)

Nötfärsbiffar och ugnsrostade grönsaker (AIP)

Nötfärsbiffar och ugnsrostade grönsaker som man gör på plåt i ugnen kan vara den optimala vardagsmaten. Eller söndagspreppen för den delen! En sådan här grönsaksplåt kan du variera i oändlighet. Titta i kylen vad du har hemma; morot, palsternacka, blomkål, rödbetor, betor, kål, champinjoner, selleri, pak choi osv. osv.

Biffarna blir väldigt saftiga och goda. Dessutom kan du med gott samvete äta ”samma-samma” mat till tex lunch flera dagar i rad och ändå få i dig varierad AIP-kost.

Jag som tycker allt är ok att frysa in gör gärna ett par lådor och sätter in i frysen för kommande ”hoppsan, vad ska jag äta?-dagar”

Här kommer receptet, hoppas du ska tycka om det!

Nötfärsbiffar med ungsrostade grönsaker (AIP)

Måltid: Huvudrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP)
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 900 g Nötfärs
  • Ca 30 st Oliver
  • 1 msk Oregano
  • 1 msk Salt
  • 4 tsk Potatismjöl
  • 0,75-1 dl Vatten
  • 2 st Rödlök
  • 2 st Broccoli (eller fryst)
  • 4 st Medelstora sötpotatisar
  • 4 st Stora palsternackor, ca 250 g
  • 1 st Hel vitlök
  • Avokadoolja eller neutral kokosolja
  • Herbamare Örtsalt
  • Örtkryddor tex rosmarin, timjan, dragon, franskaörter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Kärna ur och hacka 20 st oliver grovt.
  • Lägg nötfärsen i en bunke och blanda med de hackade oliverna, oregano och salt.
    Lös upp potatismjölet i vattnet och blanda i smeten.
  • Pensla två plåtar med lite olja.
    Forma färsen till 8 biffar och lägg på plåtarna.
  • Dela rödlöken på mitten eller i klyftor, skär buketter av broccolin, skala och dela sötpotatisen och palsternackan ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Lägg allt på plåarna och strö över resterande oliver.
  • Gnid bort allt det frasiga skalet på vitlöken och skär av toppen. Lägg den på plåten.
  • Ringla olja överallt och krydda generöst med Herbamare och örtkryddor. Pensla gärna lite olja på biffarna.
  • Kör i ugnen tills allt är klart, ca 15-20 minuter, vänd biffarna efter halva tiden.
    Servera med grönsallad och vinägrett.

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg