Knäckebröd på grönbananmjöl (AIP)

Knäckebröd på grönbananmjöl (AIP)

Knäckebröd på grönbananmjöl är ett bra alternativ för dig som inte tycker om eller mår bra av Cassavamjöl. Vårt cassavaknäckebröd är väldigt populärt, det här är en variant av det men som man bakar på Grönbananmjöl istället.

Ett fantastiskt gott knäckebröd som är enkelt att göra!
Grönbananmjöl/Pisangpulver är ett naturligt, glutenfritt mjöl som ingår i vårt PaleoLita-sortiment som du köper i vår webshop. Man använder det gärna inom bland annat paleo och AIP (Autoimmunt protokoll). Mjölet tillverkas av gröna omogna kokbananer/matbananer (som även kallas Plantain) som torkas och mals till ett fint pulver. Processen bevarar näringsämnen och fiberinnehåll.

Knäckebröd på grönbananmjöl

I receptet använder vi förutom grönbananmjöl även tapiokamjöl. Det är bra för att minimera kokos-smaken, men du kan använda kokosmjöl istället om du vill.
Grönbananmjöl kan du beställa och läsa mer om här.

Grönbananmjöl knäckebröd

Tips!
Toppa ditt hemmagjorda knäckebröd på grönbananmjöl med kokossmör, hemmagjord leverpastej eller röror som t.ex Len Rödbeta & Palsternackapuré.

Vill du ha mer tips på goda grejer?
Kika på våra receptsamlingar och AIP-menyer i webshoppen

Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!

Vi har också Kom-i-gång-med-AIP-kurs. Den heter “AIP – tillsammans 30 dagar” och återkommer några gånger varje år.
Läs mer här

Knäckebröd på Grönbananmjöl

Portioner: 1 plåt

Ingredienser

  • 2,5 dl Grönbananmjöl
  • 0,5 dl Tapiokamjöl
  • 5 krm Örtsalt, Herbamare
  • 1 msk Olivolja
  • 2,5 dl Kokosgrädde Garant

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser noga i en bunke
  • Tillsätt olja och kokosgrädde. Rör ihop till en smidig, trög, smet med en slev.
  • Bred ut smeten på bakplåtspappret. Du kan markera ett rutnät med en kniv för hur stora dina knäckebröd ska bli, men notera att markeringarna kommer att flyta ihop lite.
    Nagga med gaffel så slipper du bubblor på ytan.
  • Grädda 15 min i 175 grader. Ta ut plåten lite snabbt och skär i ditt rutnät igen. Sänk sen värmen till 150 grader och sätt luckan på glänt.
  • Grädda ytterligare ca 30 minuter eller till brödet känns helt torrt.
    Man kan gärna vända knäckebrödet upp och ner efter halva tiden på 150 grader, så går det lite fortare. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg