Lågkolhydratpannkaka, Wraps eller Crêpes med Bambufiber
Perfekt lågkolhydratpannkaka eller varför inte en wrap till matsäcken? Endast 3 ingredienser dessutom! 🙂 De här pannkakorna smakar ägg eftersom bambufiber inte har någon direkt smak. (Så är du ute efter klassiska pannkakor eller plättar så kan du botanisera här.) Det som är läckert är att konsistensen blir väldigt bra, enkelt att vända pannkakorna och hållbara så de funkar fint som wraps när de svalnat! Jag har främst använt bambufiber när jag bakat, men nu när vi har bambufiber i vår webshop (Vi tog över försäljningen av AIP och paleolivsmedel från Dorimax som stängde ner den 1 mars -24) så vill vi ju hitta fler användningsområden. Och att prova nya recept är ju alltid väldigt roligt!
Vad är bambufibermjöl?
Bambufibermjöl är ett naturligt, glutenfritt mjöl som egentligen inte smakar något direkt utan tillför fibrer och struktur. Man använder det vid bakning och matlagning inom till exempel LCHF, paleo och AIP (Autoimmunt Protokoll). Mjölet passar utmärkt om du följer en lågkolhydratkost eftersom det innehåller endast 0,1 kolhydrater/100g och resten är fiber. Så Niclas som oftast äter ketogent blev extra glad för det här receptet och kommer använda sin lågkolhydratpannkaka som wraps. 🙂
Bambufibermjöl användning
Det finns många användningsområden av bambufiber. Du kan använda det till pudring, rullning, bakning och lätt förtjockning. Mycket bra vid brödbak, pannkakor, extra mjöl vid bakning och reda kokosgrädde mm. Bambufiber ger till exempel en väldigt god skorpa när man bakar bröd. 1 dl mjöl väger jättelite men binder mycket vätska. Här nedan ser du en bild på bröd gjorda med Paleo mjölmix småfranska, innan du stoppar in brödet för gräddning pudrar man ytan med bambufiber och det blir en riktigt härligt skorpa på bröden. Funkar lika bra till de andra paleo-mjölmixerna.
Bambufibermjöl görs av bambu genom en mild process och är rik på vattenolösliga fibrer. Bambufibermjöl är färg-, smak- och luktfri.
Wraps eller Crepes
Fyll dina wraps med till exempel med skinka, sallad, avokado, rödlök och lite tomat. Eller varför inte tonfisksallad (AIP)?
Eller gör dem som crêpes fyllda med kantarellsås (AIP)…
Lågkolhydratpannkaka med bambufiber
Ingredients
- 2 st Ägg
- 3 msk Bambufibermjöl
- 1 nypa Salt
- Smör eller ghee
Instructions
- Vispa ihop ägg och mjöl.
- Stek på medelhög värme i lite smör eller ghee, vänd när den fått fin färg.