Laxtacos med mango- & avokadosalsa
Mjuka tortillabröd, lax, mango- och avokadosalsa och grönsaker blir en perfekt Laxtacos-kväll, dessutom helt AIP!
En lite rolig, och inte lika tung, variant av den klassiska köttfärstacosen. Resterna brukar jag äta utan bröd dagen efter, antingen som frukost eller lunch.
Plockmat i olika former är ju toppen AIP-mat, och det som blir över är bara att fylla på med i kommande måltider. Så här nedanför hittar du receptet på vår variant av Laxtacos, hoppas det ska smaka!
Laxtacos – Receptet
Jag har svårt att hitta vildfångad lax så jag köper ibland Pink Lax från Lidl. Färgen är inte lika fin som ”vanlig lax” och aktar man sig inte så blir den lätt torr upplever jag. Men det är väl en vanesak. Det blir väldigt gott och fräscht med en mango och avokadosalsa till i alla fall.
Stekpannebröden, Tortillabröd, är supersmidigt att ha i frysen ogräddade. Då blir de dessutom enklare att hantera och att få i stekpannan utan att de går sönder.
Man kan också skoja till det och göra Gröna Tortillabröd om man vill.
OBS! för att bröden ska bli bra enligt receptet behöver man använda Cassavamjöl från Dorimax, det innehåller mycket mindre stärkelse än andra märken och således perfekt att baka med då det inte suger så mycket vätska så det du bakar blir torrt och tråkigt.
Du kan hitta länkar till inköpsställen och tips på olika livsmedel i vår lista Livsmedel A-Ö
Laxtacos med Mango- och Avokadosalsa
Ingredients
- 500 g Lax
- Salt
Mango- & Avokadosalsa
- 125 g Mango
- 1 st Avokado
- 0,5 st Rödlök
- 0,25 dl Hackad persilja (fryst går bra)
- 0,5 msk Olivolja
- 1 msk Limejuice (ca 0,5 st Lime)
- Salt
Tillbehör vid servering
- 4 st Tortillabröd
- Ca 6 st Oliver
- 1 bit Gurka, ca 60g
- Sallad
- Ca 6 st Rädisor
Instructions
- Börja med att förbereda tortillabröden. Se receptet här nedanför.
- Finhacka mango, avokado och rödlök, lägg i en skål.
- Pressa limejuicen och blanda ner tillsammans medolivoljan. Rör ner persilja och lite salt. Ställ in salsan i kylen medan du gör i ordning laxen och de andra grönsakerna.
- Skär upp laxbitarna i tärningar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek laxtärningarna snabbt. Stek dem inte för länge då blir de torra.
- Skär gurka och oliver i lagom bitar och delarädisorna.
- Stek tortillabröden i torr stekpanna.
- Servera en härlig AIP-tacobuffé med tortilla, lax,mango- och avokadosalsa, sallad och de olika grönsakerna.
Tortillas
Ingredients
- 3 dl Cassavamjöl (Dorimax)
- 0,5 tsk Salt
- 2 krm Bikarbonat
- 3 krm Torkad rosmarin
- 3,5 msk Avokadoolja eller Olivolja
- 1-1,5 dl Hett vatten
- 1 tsk Citronsaft
Instructions
- Blanda cassavamjöl, salt, bikarbonat och rosmarin i en bunke.
- Tillsätt olja, hett vatten och citronsaft i mjölblandningen och knåda ihop till en smidig deg.
- Dela degen i 4 delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper och vänd ner i het och torr stekpanna.
- Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida tills de fått fin färg. De bröd du inte äter till den här middagen låter du ligga i bakplåtspapper i en påse och fryser in.
1 thought on “Laxtacos med mango- & avokadosalsa”