Cashewglass med hallon och lakrits (paleo)

Cashewglass med hallon och lakrits (paleo)
Inlägget innehåller annonslänkar

Cashewglass är väldigt krämig och en klar favorit, delar topplaceringen med vaniljglass. I det här receptet har vi lagt till lite mosade hallon och en lakritssås. Du hör ju själv; glass med hallon och lakrits… Hur gott kan det bli?!
Vi köper alltid Kung Markattas eko lakritspulver, klart godast enlig oss! Sök på lakrits så hittar du fler goda recept…

För att göra riktigt god och krämig cashewglass behöver cashewnötterna blötläggas i ca 6 timmar för att kunna mixas helt slätt. Men har man lite bråttom så kan man koka vatten i en kastrull, hälla i cashewnötterna och låta stå i 10 minuter. Sen är de redo att mixas!

Justera receptet

  • Du kan byta honung mot 4-5 st dadlar.
  • Istället för kokosolja kan du använda MCT-olja.
  • Du kan använda kokosmjölk istället för grädde.

Tips! Vi har fler glassrecept här på sidan, både paleo och AIP, titta och låt dig inspireras här.

Cashewglass

Måltid: Dessert
Kök: äggfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 dl

Ingredienser

  • 2,5 dl Cashewnötter
  • 4 dl Kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 2 msk Honung
  • 2 msk Kokosolja
  • 3 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Hallon valfritt

Instruktioner

  • Har du gott om tid på dig kan du blötlägga cashewnötterna i vatten ca 6 timmar.
    Har du bråttom så koka upp vatten i en kastrull och häll i nötterna. Låt stå i 10 minuter.
  • Skölj av cashewnötterna och lägg dem i en mixer tillsammans med de andra ingredienserna.
  • Mixa tills smeten är helt slät. Ha tålamod, det tar en stund.
  • Under tiden kan du mosa hallonen med en gaffel.
  • Häll upp glassmeten i en låda med lock och ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar. Du kan antingen blanda runt hallonen i smeten eller klicka i dem och röra runt lite försiktigt.
    Du kan också hälla upp smeten i glasspinneformar eller köra den i en glassmaskin.
    Glassen blir hårdare än vanlig glass så ta fram den en stund innan servering.

Lakritssås

Måltid: Dessert
Portioner: 0.5 dl

Ingredienser

  • 0,5 dl Kokosgrädde
  • 1 tsk Lakritspulver

Instruktioner

  • Vispa ihop och ställ in i kylen.
  • När din glass är klar kan du antingen servera såsen bredvid eller dekorera dina glasspinnar med sås och frysa in igen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg