Brownies Paleo

Brownies Paleo
Inlägget innehåller annonslänkar

Här kommer enligt önskemål äntligen vårt recept på brownies!
Själv är jag ingen chokladälskare av rang men har lärt mig att äta det sen jag började med paleo. Ibland behöver man något gott, de flesta älskar choklad så då är det ju praktiskt att ha att bjuda på!

I det här receptet använder vi raw kakao, det är ganska enkelt. Vanlig choklad kan vara lurigt att hitta. Köper vi ”en chokladkaka” så väljer vi oftast choklad från Wermlandschoklad EKO Raw, den är väldigt ren. Och god! (Deras lakrits är to-die-for) Denn hittar du också på Svensk hälsokost.

Rawchokladfabriken har massor av smaker se dem alla här!


Dessa brownies är inte så söta så smaka av smeten om du är van vid mer söta smaker. Eller servera gärna med vår goda vaniljglass eller vispad kokosgrädde, det är verkligen supergott!

Har du inte kokossocker hemma funkar honung precis lika bra. Vi använder Arrowrotmjöl från Dorimax
Tål du inte mandel kan du byta ut det mot fint jordmandelmjöl. 

Enjoy!

Brownies

Course: Dessert, kakor
Cuisine: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredients

  • 3,5 dl Mandelmjöl eller fint jordmandelmjöl
  • 1 dl Raw kakao
  • 0,75 dl Arrowrotmjöl
  • 0,75 tsk Bakpulver
  • 0,25 tsk Salt
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 dl Kokossocker eller 0,75 dl honung
  • 2 st Ägg
  • 100 g Rumstempererat Ghee. Eller smält smör.
  • 50 g Mörk choklad gärna 85%

Instructions

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en form med bakplåtspapper. (Form ca 15x20 cm större form plattare brownies)
  • Blanda ihop mandelmjöl, kakao, arrowrotmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
  • I en annan bunke vispa ägg och kokossocker pösigt. Blanda sedan i ditt rumstempererade ghee.
  • Blanda mjölblandningen med äggsmeten och vispa slätt.
  • Hacka chokladen och blanda i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  • Servera gärna med lite vaniljglass eller vispad kokosgrädde. Njut!

Vispad kokosgrädde

Ingredients

  • 250 ml Kokosgrädde, Garant
  • 1 krm Vaniljpulver

Instructions

  • Se till att grädden är väl kyld, minst ett par timmar i kylen eller över natten, så den är fast.
    Förpackningen ska liksom ha hårdnat lite när du klämmer på den.
  • Blanda kokosgrädden med vaniljpulver i en bunke och vispa fluffig med elvisp.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg