Zucchinichips med kryddig dippsås, supersnacks i sommar!
Zucchinichips, dipp och semester
Idag arbetar vi sista dagen innan 4 veckor semester, som så många andra. Å vad skönt det ska bli med lite ledighet!
Men det är klart, vi kommer ju inte bli helt tysta här inne:)
Planen är att fortsätta leverera lite sommarmat-inspiration, res- och må-bra-tips under kommande semesterveckor. Så glöm inte att också följ oss på Instagram och Facebook, där är vi mest aktiva!
Men alla nya recept kommer såklart här som vanligt.
Men på sommaren har man lite extra behov av nyttiga snacks, eller hur? Dessa är väldigt goda och håller sig läääänge i en lufttät burk. Om du inte äter upp dem först vill säga… Vi har gjort dessa zucchinichips med jordmandelmjöl, då blir receptet AIP+ägg, men har man inte det funkar vanligt mandelmjöl också bra.
I den här länken har vi samlat våra olika läs- och köptips där du kan se var vi handlar våra specialprodukter. Allt från livsmedel till kostillskott och böcker.
Men små goda dippsåser kan man heller inte ha för många av vare sig man gör dessa zucchinichips, sötpotatischips eller behöver något gott att doppa råa grönsaksstavar i. Därför bjuder vi givetvis på dem båda i det här inlägget!
Hoppas du nu får en riktigt skön sommar med massor av sol, bad och energipåfyllning. Vi hörs snart igen!
Sommarhälsningar
Mia & Niclas
Tips!
Vill du har fler förslag på olika röror? Här kommer 3 till recept:
Rödbetsdipp och rödbetspuré (AIP)
Aioli
Mjölkfri cream cheese.
Tips 2!
Vi har fått flera kommentarer på vår somriga Blomkålssallad med rostade morötter av personer som provat och gillat. Prova du också! Det är ett underbart gott tillbehör för sommarens alla grillningar. Dessutom AIP-vänlig!
Zucchinichips
Ingredients
- 0,5 st Zucchini
- 1 st Ägg
- 1 dl Jordmandelmjöl eller Mandelmjöl
- 2,5 msk Hackad färsk basilika
- 0,5 msk Vitlökspulver
- 0,25 tsk Salt
Instructions
- Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Skär tunna skivor av zucchinin, gärna med en mandolin.
- Vispa upp ägget i en skål.
- Blanda mjölet och kryddorna i en annan skål.
- Doppa en zucchiniskiva först i äggvispet och vänd den sen i kryddblandningen. Se till att båda sidorna blir kryddade. Lägg på den bakplåtspappersklädda plåten. (Ja, det blir rätt kladdigt om fingrarna!)
- Grädda 15-30 minuter, vänd gärna på dem efter halva tiden och se till att de inte bränns. Tiden beror lite på hur tjocka skivor du gör och då får man ibland får man vända på dem några extra gånger.
Liten Kryddig Dippsås
Ingredients
- 0,5 dl Majonnäs
- 0,5 msk Pressad citronsaft
- 0,5 msk Vitlökspulver
- 0,25 tsk Salt
- 0,5 tsk Vitpeppar
Instructions
- Blanda alla ingredienser i en skål.
Majonnäs (Paleo)
Ingredients
- 1 st Ägg
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger eller Citronsaft
- 2,3 dl Extra Mild Olivolja
- 1 krm Salt
- Vitpeppar efter smak
Instructions
- Knäck ägget i en hög, smal mixerbunke
- Tillsätt dijonsenapen, och äppelcidervinägern/citronsaften.
- Häll sist på den extra milda olivoljan och låt stå någon minut så att oljan lägger sig fint över de övriga ingredienserna.
- Sätt mixerstaven i botten och börja mixa, dra mixern sakta uppåt efter några sekunder och för sedan mixerstaven upp och ned några gånger tills det mixat sig väl.
- Tillsätt salt och vitpeppar.
- Mixa lite till så att allt blandar sig.