(Mid)sommardessert (AIP) och kursschema!

(Mid)sommardessert (AIP) och kursschema!

Nu var det länge sedan vi skrev något här på bloggen. Men de senaste 2 veckorna har varit hektiska med allt från skolavslutningar, 8-års kalas och midsommar. Ja ni vet, innan semestern brukar det vara bråda tider!
Den här midsommaren firade vi ute i skärgården och det var inte riktigt läge att baka tårta på båten. Men det blev en annan riktigt god sommardessert! Dessutom helt enligt det Autoimmuna protokollet. Det kan ju vara lite extra skönt att faktiskt ha något bra fika att ta till när man plockat bort så mycket ur sin kost, även om det är under en begränsad tid.

Så här kommer hela receptet på vår (Mid)sommardessert, kakorna gör man lite i förväg och försöker låta bli att äta upp. Kokosgrädden vispar man ihop med lite citronzest och vaniljpulver och jordgubbarna skärs i bitar. Superenkelt att ha med sig och montera ihop lite snabbt, vackert blir det också!

Efter semestern

Men innan du kommer till själva receptet måste vi berätta om vår spännande höst! Egentligen vill vi ju bara tänka sommar och sol nu men vi ser fram emot hösten redan nu faktiskt!
Vi fortsätter med föreläsningen ”Kosten som läker kroppen” i Göteborg, Uddevalla, Trollhättan, Halmstad och Kungsbacka. Men adderar också två tillfällen där vi fördjupar oss i ”Det autoimmuna protokollet”. Dessutom, efter önskemål och stort intresse av de som var på föreläsningarna i våras, så har vi satt två kursstarter i höst. Läs mer i menyn ovan eller klicka på länken här nedanför. Kom i gång med din hälsosatsning tillsammans med likasinnade och var med på vår kurs i höst! Det ska bli så roligt att coacha, inspirera och arbeta i grupp. Vi kommer att vara max 10 personer per grupp och bokningen för första datumet stänger den 5-juli. Så in och boka din plats!

Sommardessert

Men nu hoppas vi att det blir mycket tid i solstolen och sköna kvällar på altanen. Våra fina grannar kom precis över med en stor skål med jordgubbar så nu blir det att göra glass i stora lass!
(Och här en aip-glassvariant)

Här kommer receptet, och självklart är kakorna galet goda precis som de är…

Sommardessert (AIP)

Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 8-10 st Ingefärakakor se receptet nedanför
  • 250 ml Kokosgrädde, väl kyld gärna Garants
  • 0,5 tsk Citronsaft
  • 1 st Citron, zest
  • 2 krm Vaniljpulver
  • Ca 5 dl Jordgubbar eller andra bär

Instructions

  • Baka kakorna enligt receptet. försök låta bli att äta upp dem.
  • Smula sönder kakorna, ca 2 st per portion, och lägg i botten på små skålar eller glas.
  • Se till att ha väl kyld kokosgrädde. Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp och blanda i citronsaft, citronzest och vaniljpulver.
    Fördela grädden över kaksmulorna.
  • Skölj och skär jordgubbarna i 4 delar och lägg ovanpå grädden.
    Dekorera gärna med lite citronzest på toppen.
Print Recipe
5 från 2 röster

Ingefärakakor (Aip/Paleo)

Justera kryddor och mjölsorter efter kosthållning och smak!Jordmandelmjölet är lite sött precis som mandelmjöl. Tar man bara Cassavamjöl blir de lite mindre söta. 
För paleo: Byt ut bikarbonat och citronsaft till 0,5 tsk bakpulver
Prep Time15 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time25 minutes
Course: Dessert, kakor, Snack, Tillbehör
Cuisine: Autoimmun Paleo (AIP), Fodmap, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Servings: 10 st

Ingredients

  • 50 g Smält kokosolja eller Ghee (EJ AIP)
  • 2 msk Honung eller Lönnsirap
  • 1 dl Cassavamjöl Från Dorimax
  • 1 dl Jordmandelmjöl eller tot. 2 dl av cassavamjöl eller mandelmjöl. Från Dorimax
  • 0,25 tsk Bikarbonat och en skvätt citronsaft eller 0,5 tsk bakpulver (EJ AIP)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Ingefära eller 1 tsk kardemumma (ej aip), kanel etc.

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Blanda Ghee/olja och honung i en bunke. Addera en skvätt citronsaft, det behövs inte mycket.
  • Tillsätt alla torra ingredienser + valfri smaksättning och rör ihop till en smulig deg.
  • Kläm ihop smulorna och forma bollar, ca 10 st på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till bollarna rejält med gaffel på två håll för att skapa ett fint rutmönster. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem, de är mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de svalnar!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg