Blomkålssallad med rostade morötter (AIP/Paleo)
Blomkålssallad med rostade morötter
Ska du grilla i helgen? I så fall passar en matig blomkålssallad med rostade morötter perfekt till köttet eller fisken!
Ja, det är klart den passar ju bra till annat än grillat också…
Ibland tycker jag det är skönt med en lite ”allt-i-ett” rätt så man slipper göra en sallad för sig och kolhydrater för sig. Det känns smidigt även som den här salladen görs i ett par olika steg. Men å andra sidan kan du förbereda den dagen innan och bara blanda ihop innan servering! Sötman från morötterna och den lite syrliga vinägretten är en superkombo!
Du kan också enkelt göra den här salladen till AIP genom att utesluta solrosfrön och svartpeppar.
Snart sommar!
Sen lite drygt en månad tillbaka har vi hållit 5 föreläsningar i Göteborg och Kungälv. Den sista för våren har vi nästa torsdag den 23/5 i Göteborg. Det kommer nog bli lite tomt! Det har varit fantastiskt roligt att kunna dela med sig av den resa vår familj har gjort de senaste åren och samtidigt prata om kost, näring, AIP och vad som händer i kroppen när man äter ren och naturlig mat. För att inte prata om alla människor vi mött och fått så fin respons ifrån!
Många har tagit emot erbjudandet om 15 min gratis konsultation (per telefon) vilket jag hoppas har resulterat i en del uträtade frågetecken och bra tips & trix för var och en!
Även om du inte varit på föreläsningen kan du boka ett sånt samtal, kika in på sidan ”tjänster” i menyn ovan och boka en tid.
Jag inser också att tiden gått fort och jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen här med mina senaste testresultat och tankar runt detta. Men det får bli ett separat inlägg. Kanske passar bra när vi får tillbaka svaren på det fettsyratest både jag och Niclas tagit nu i helgen! Ska bli spännande att se hur vi ligger till i bland annat Omega-6/Omega-3 balans.
Nu tycker jag vi återgår till lite somrig matlagning och goda vinägretter! Hoppas det ska smaka:)
Ha en fin dag!
Blomkålssallad med rostade morötter
Ingredienser
- 0,5 st Blomkålshuvud
- 1 st Liten gul lök
- Salt
- Svartpeppar Uteslut för AIP
- Smör/Ghee/Kokosolja att steka i. Kokosolja för AIP
- 0,5 kg Morötter
- 0,5 msk Avokadoolja eller kokosolja
- 1 tsk Flingsalt
- 1 st Liten fänkål
- 1 dl Rostade solrosfrön Uteslut för AIP
- 70 g Machêsallad
- 0,5 st Granatäpplekärnor
Instruktioner
- Tvätta och dela blomkålen i buketter. Mixa (Eller riv på rivjärn) buketterna till "smulor" i risstorlek. Hacka löken fint.
- Stek blomkålsriset tillsammans med löken i en stekpanna med lite stekfett.Salta och peppra efter smak. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 225°C.Skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka stavar. Fördela på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
- Hyvla fänkålen tunt med mandolin innan servering.
- Blanda ingredienserna till vinägretten (Se recept nedan) och rör ihop den med blomkålsriset och solroskärnorna.
- Vänd ihop blomkålsblandningen med morot, fänkål, sallad. Toppa med lite granatäpplekärnor. Servera och njut!
Vinägrett med vitlök och honung
Ingredienser
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Honung
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk Vatten
- 1 tsk Flingsalt
- 0,5 tsk Svartpeppar, gärna nymalen. Uteslut för AIP
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienser noga i en glasburk eller skål.
Såååå gott!!!
Å vad roligt att du tycker det! Tack för din kommentar:)
/mia