Kanel och Apelsinglaserad palsternacka (Paleo/AIP)
Kanel och Apelsinglaserad palsternacka
Det här receptet gjorde vi redan förra året. Kanel och apelsin gifter sig fint och passar utmärkt på julbordet!
Förra året glömde jag palsternackorna på spisen och överkokade dem. De blev goda ändå men inte så vackra.
I år glömde jag nästan inte bort dem. Jag satte klockan och det blev nästan perfekt. 🙂 Men lika goda för det!
Nästa gång ska jag kolla dem ännu lite noggrannare. Och uppdatera med en piffig bild, det glömdes liksom bort mitt i allt köksstök!
Men ni ta vårt ord för att de är väl värda att laga.
Vi vill i alla fall dela med oss av receptet som vi hittade i original på Coop.se förra året och som vi Paleo/AIP-anpassat.
Det är så otroligt roligt att bläddra runt bland olika hemsidor och recept för att hitta inspiration!
Lånad bild från Coop, jag byter ut den nästa gång! 🙂
Kanel och Apelsinglaserad palsternacka (Paleo/AIP)
Ingredienser
- 800 g Palesternacka
- 3 msk Ghee/smör Kokosolja för AIP
- 1 st Apelsin
- 2 msk Kokossocker
- 2 krm Kanel
- 1 tsk Hela olika sorters pepparkor (tex Five peppers) Uteslut vid AIP
- Salt
Instruktioner
- Skala Palsternackorna och dela i lika stora stavar. Ca 5 cm.
Pressa saften ur apelsinen - Koka palsternacksstavarna knappt klara. Låt rinna av.
- Stek stavarna i ghee tills de fått lite färg.
- Häll över apelsinsaften, strö över kokossocker, kanel och peppar.
- Stek till de blivit glaserade och vätskan kokat in.
- Smaka av med salt.