Paleolingonsylt (AIP/Paleo)
Enkelt recept på paleolingonsylt sötad med honung, klart på 20 minuter!
Paleolingonsylt
2 små burkar god sylt naturligt sötad med honung.
Ingredienser
- 1 liter Lingon, färska eller frysta
- 1 dl Vatten
- ca 0,75 dl Honung
Instruktioner
- Rensa och skölj bären. Om du använder frysta bär behöver de inte tina först.
Skölj ett par glasburkar och lock med kokhett vatten. - Koka upp vattnet och häll i lingonen. Låt koka upp.
- Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Skumma av under tiden.
- Ta av grytan från plattan och låt svalna till ca 40 grader.
Blanda i honungen och rör till det lösts upp. - Häll upp i de rengjorda glasburkarna och sätt på locket.
Håller länge i kylen men går även bra att frysa!
Jag tycker det blir gott med riven ringefära i lingonsylten. Särskilt gott till köttgrytor./
Vänlig hälsning
Tack för tipset Birgitta! Det ska vi prova nästa gång:)
Hälsningar
Mia