Blomkålsris och kycklingbullar (AIP)

Blomkålsris och kycklingbullar (AIP)

Dagens vardagsmatstips blir blomkålsris och kycklingbullar!
Blomkålsris är en superbra ersättning till vanligt ris eller makaroner. Snabbt och enkelt att göra dessutom. På tex Coop eller Ica finns färdiga förpackningar av olika ”risblandningar” om man vill göra det riktigt enkelt för sig.
Men det här går faktiskt riktigt fort att göra hemma också. Idag blev det blomkålsris med kycklingbullar till. Och så lite sallad. Enkel vardagsmat, precis vad man mäktar med när vardagen plötsligt var tillbaka med full kraft efter semestern.

Kycklingbullarna är en återkommande favorit här hemma. Under min tid på strikt AIP åt jag dem till frukost i en salladswrap, väldigt gott måste jag säga! Läs mer om det här.

Tips!
Man kan riva på rivjärn eller hacka blomkålen i matberedare, och du kan välja mellan att steka i stekpannan eller koka riset snabbt. Man får prova sig fram vad man gillar helt enkelt.
Receptet nedan är i stekpanna, för jag gillar smaken av stekt lök i ghee. Jag började med kycklingbullarna och gjorde sedan riset medan bullarna blev klara i ugnen.

Tips2!
Krydda upp med 1 tsk gurkmeja, supernyttigt och lite extra vackert:)

Blomkålsris (AIP)

Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 400-500 g Blomkål
  • 1 st Gul lök
  • 1 dl Hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar valfritt, ej AIP
  • Kokosolja eller Ghee att steka i

Instructions

  • Dela blomkålen i buketter och skölj av dem. 
    Lägg blomkålen i en matberedare med knivar. 
  • Hacka blomkålen till små bitar i ris-storlek.
  • Hacka löken och fräs den mjuk i stekpanna några minuter. 
    Häll i blomkålen och stek ytterligare några minuter. 
    Krydda med salt och ev peppar.
  • Rör ner persiljan. Servera!

Kycklingbullar med zucchini

Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time40 minutes
Course: Breakfast, Main Course, Snack
Cuisine: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredients

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 st zucchini
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • Neutral kokosolja att steka i

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Rör ihop kycklingfärsen och salta.
    Riv zucchinin grovt och krama ur lite vätska innan du blandar ner det i färsen.
  • Hacka persilja och blanda i. Rör om ordentligt till en jämn smet. 
  • Forma bullar i lagom storlek och stek så de får fin färg runtom i neutral kokosolja.
  • Grädda klart i ugnen i ca 20 minuter. 
    Ta ut och skär i ett par för att se att de verkligen är klara. 

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg