Inlagd gurka utan socker, kokt lag.
Det är så enkelt att lägga in gurka själv och nu när det är säsong är det bara att göra i ordning en lag och fylla på med gurka allt efter som om man vill. Se till att gurkskivorna täcks av lagen i burken bara så håller de sig länge.
Den här lagen smaksatte vi med klassiska kryddor; senapsfrön, lagerblad och pepparkorn. Den enda sötningen är honung istället för raffinerat socker, enkelt och gott!
Klicka på länken för recept till snabbt fixad pressgurka.
Inlagd gurka
Ingredienser
- 500 g Gurka
- 0,5 dl Ättiksprit 12%
- 1,5 dl Vatten
- 1,5 msk Honung
- 1 msk Senapsfrö
- 0,5 st Lagerblad
- 3 st Vitpepparkorn
- 5 st Kryddpepparkorn
Instruktioner
- Skiva gurkan tunt med mandolin eller osthyvel.
- Lägg alla övriga ingredienser i en kastrull och koka upp lagen.
- Varva gurkskivorna och lagen i en glasburk. Sätt på locket och låt svalna.
Förvara i kylen i minst ett dygn men gärna flera dagar innan du börjar mumsa!
Hur länge håller gurkan sig. Med raffinerat socker står det sig ju hur länge som helst (känns det som) så sugen på att testa så även jag kan äta inlagd gurka igen.
Hej Emma,
Jag skulle tro att den håller ganska länge, men jag har inte undersökt tyvärr. En vecka och sen har den varit slut här hemma… 🙂
Häälsningar
Mia