Lime och Lemoncurd
Lemoncurd är fantastiskt gott både i glass, på scones eller som fyllning i tex en jordgubbstårta!
Originalreceptet är från Nillas kitchen på citron.
Jag tycker det blir gott med lime i som bryter av och det här receptet blev vääääldigt gott att blanda i lite hemmagjord jordgubbsglass!
Lime och Lemoncurd
Portioner: 6 dl
Ingredienser
- 2 st Ekologisk Lime Ca 0,5 dl saft
- 2-3 st Ekologiska Citroner Ca 1,5 dl saft
- 2 st Äggulor rumsvarma
- 1 st Helt ägg rumsvarmt
- 1,5 dl Honung
- 100 g Ghee /smör
Instruktioner
- Riv skalet och pressa saften ur lime och citroner.
- Vispa äggulor, ägg och honung poröst med elvisp i en rostfri bunke. Det tar flera minuter.
- Lägg i det rivna skalet och fruktjuicen, smaka av såsen ha i lite mer honung om det behövs.
Ställ skålen i ett vattenbad på spisen och låt vattnet koka hela tiden under. - Rör om tills smeten tjocknat, det tar ca 20-25 minuter.
- Lägg i smöret och rör om noga.
- Häll upp på glasburkar och låt svalna.
Förvara i kylskåp.