Ingefärashot
I perioder dricker vi ingefärashot varje dag. Sen glömmer vi bort det ett tag när det tagit slut och så tar vi upp det igen…
Nu kände vi att det var dags igen, småförkylda och N som har haft influensa.
Givetvis hade det varit bättre att förebygga innan det brutit ut men nu får vi boosta immunförsvaret att återhämta sig istället!
Jag har använt det här receptet i flera år, minns tyvärr inte var jag hittade det… Jag tycker det är smidigt att det kan stå i kylen flera veckor utan att bli dåligt. Bara att ta en hutt på morgonen eller när det nu passar!
Ingefäran är full med antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt, perfekt för att förebygga förkylningar. Dessutom är den snäll mot magen trots sin styrka i smaken. Det finns studier som visar att ingefära är välgörande för matsmältningen, att det är bra för att motverka förkylningar och att det ökar förbränningen, lite grann iaf.
Ingefärashoten är ganska stark, men supergod, honungen lenar den lite och citronen ger ytterligare en vitamin-boost!
Ingefärsshot
Ingredients
- 200-300 g Ingefära
- 1 liter Vatten
- 0,5 dl Honung
- 2 st Citroner Pressade
Instructions
- Tvätta och riv ingefäran grovt på ett rivjärn. Du behöver inte skala den.
- Lägg den rivna ingefäran och vattnet i en kastrull. Värm upp till 60 grader.
(Var noga! Över 60 grader försvinner en massa nyttigheter i ingefäran.) - Låt stå under lock tills blandningen gått ner till 40 grader.
(Var noga! Över 40 grader försvinner en massa nyttigheter i honungen.) - När blandningen är ca 40 grader, sila av rivet i en silduk.
- Blanda i honungen i ingefärsvattnet.
Rör om till honungen lösts upp.
Låt svalna. - Pressa citronerna och blanda i.
- Häll upp på flaskor och förvara i kylskåp.
Skaka flaskan innan du tar dig en hutt.
Skål!