Vitlökssill (Paleo)
Vitlökssill
En riktigt klassiker, här i en ny form som funkar för oss som inte äter mjölkprodukter! Istället för gräddfil använde vi hemmagjord kokosyoghurt som bas och det blev riktigt, riktigt bra.
Det är så härligt när experiment verkligen lönar sig!
Klicka på länken för recept på hemmagjord Kokosyoghurt och enkel Majonnäs.
Lägga in från grunden eller välj Saltsill
Tyvärr har Abba numer tillsatt konserveringsmedel i sin inläggningssill som vi använt förut. (!?) Vill man då hitta ett annat alternativ så kan man lägga in sin sill helt från grunden eller köpa Saltsill och vattna av. Att först grava sillen och sen lägga in den tar några dagar medan Saltsill är en lite snabbare variant (ingredienser bara sill och salt) där man vattnar ur sillen i ca 10 timmar. Byt vatten ett par gånger. Sen är det bara att smaksätta och lägga in sillen enligt recepten.
Vi har tex köpt Prinsens Saltsillfilé på ICA.
Vitlökssill
Ingredients
- 6 st Vitlöksklyftor
- 1 st Gul lök
- 2 dl Majonnäs
- 2 dl Kokosyoghurt
- 1,5 msk Dijonsenap
- 1 dl Gräslök (fryst)
- 2 krm Salt
- 2 krm Vitpeppar
- 1 paket Inläggningssill, 420g
Instructions
- Hacka vitlök och gul lök fint.
- Blanda alla ingredienserna i en bunke.
- Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar.
- Varva sillbitarna med yoghurtröran i en glasburk . Låt stå minst ett dygn innan servering.