Spaghettipumpa (AIP), Prova höstens nya smaker.
Pumpa har för oss varit lika med pyssel med barnen och det man karvat ur pumpan har åkt i sopen.
Ny blir det annat med det! Så här i pumpatider är det dags att prova på nya varianter på matbordet och först ut är spaghettipumpan.
Nu ljuger jag visst lite. Vi har ätit en del butternut squash faktiskt. Men om vi pratar om de där pumporna som dyker upp nu runt halloween så är de nya för oss. Spaghettipumpa visade sig vara väldigt enkelt att laga till. Bara att krydda lite och använda istället för pasta och ris!
Men det är faktiskt inte bara en kul grej att utöka sin lite strikta kost med, det är nyttigt också!
Pumpan är en typ av gurkväxt och är rik på antioxidanter, C-vitamin, A-vitamin och kalium. Kalium är bla viktigt för att reglera blodtrycket.
Den är också en källa till karotenoider, som kan omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är viktigt för syn-, hud- och slemhinnor.
Tips!
Lite pumpafyllning i tortillabrödet är inte fel!
Tips2!
Pumpa passar fint till kyckling. Kycklingklubbor och pumpa hittar du här.
Spaghettipumpa
Ingredients
- 1 st Spaghettipumpa
- Lite vatten
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader och dela pumpan i två delar.
Gröp ur kärnorna och det trådiga med en sked. - Lägg halvorna med snittytan neråt i en ugnsfast form.
Häll på vatten, ca 1 cm. - Sätt in i ugnen och grädda i ca 40 minuter. Pumpan ska vara mjuk när den är klar. Lite som kokt potatis.
Ta en gaffeln och "repa" loss fruktköttet. Akta det är varmt!
Klart! - Krydda med lite salt. Herbamare är gott till!