Marinerad fläskfilé -AIP Marinad
inlägget innehåller annonslänkar
Grillsäsongen startade tidigt i år och är här för att stanna, i alla fall i vårt hus! Här grillas det i och för sig året runt men nu minns jag knappt när vi stod i köket och lagade ”vanlig mat” sist. Grillningen för oss består av massor med tillbehör, marinader, såser, rör och chutneys. Jag lägger upp recept löpande när vi känner att de blivit riktigt bra och vi har måtten. Mycket höftas till lite i farten.
Marinader
Niclas har gjort fantastiska marinader i sina dagar men när jag blev sjuk och sen började följa det autoimmuna protokollet blev det lite mer eftertanke som behövdes för att få till en smakrik och inte för mesig marinad. Jag som gillar mesigt har inte något problem med de lite snälla marinaderna han gjort men när han fick fatt i Coconut aminos blev det ändå lite annan grej.
Marinaden är absolut inte stark, men smakrik. Ingefäran är dessutom underbar! Och vitlök, man kan inte gå fel med vitlök. Mycket och ofta är vår melodi. Tur att det är så hälsosamt!
Marinaden passar ypperligt till allt fläskött, gör man fläskfilé kan man gärna skära ett snitt i filén och se till att marinaden täcker överallt.
-Extra smak och extra snabb att grilla!
Örtmarinad
Ingredienser
- 5 cm Ingefära
- Ett knippe Färsk rosmarin
- Ett knippe Färsk Timjan
- 0,5 dl Honung
- 0,5 dl Coconut Aminos
- 3 msk Olivolja
- 2 klyftor Vitlök
Instruktioner
- Skala och riv ingefäran, hacka örterna fint. Pressa vitlöken.
Smält honungen något. - Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Häll marinaden över köttet, tex i en plastpåse, rör runt och se till att allt kött får marinad på sig.
Låt stå i rumstemperatur, gärna ett par timmar.
Grilla och njut!
Låter supergott, måste provas!!