Stekta morotsnudlar med palsternacka och ingefära

Stekta morotsnudlar med palsternacka och ingefära

Ersätt, uteslut inte

Jag har lärt mig under det här halvåret att fokus måste ligga på att Ersätta inte på att Utesluta.
Det gäller faktiskt allt i livet när man gör en större förändring.

Jag utesluter inte löpträning, jag ersätter löpträning med stärkande yoga som funkar bättre för min kropp just nu. (Det är en sanning med modifikation, men jag ska mer regelbundet börja yoga. Any day now…)
Jag utesluter inte spannmål, jag ersätter spannmål med andra varma grönsaker och rotfrukter. Kokt broccoli, sötpotatis, ugnsgratinerade rotfrukter, eller som i det här faller Stekta morotsnudlar med ingefära.

Det blir helt enkelt lättare och roligare att göra de där lite bättre valen. Ersätta. Inte utesluta.

Stekta morotsnudlar är en favorit-ersättning, enkelt att göra och tar inte så lång tid. Håller sig flera dagar i kylen och jag äter dem till både kött och fisk.
Dessutom kan man variera den i oändlighet med att helt enkelt se vad man har hemma i kylen. Häromdagen fick jag en vitkålsvariant med champinjoner och zuccini av mamma i en matlåda.

Skala, stek, ät. Mätt.
Quick fix är min melodi!

Här kommer ett basrecept och lite tips om hur man kan variera sig. Prova vetja!

Tips!
En annan bra ersättning är blomkålsris eller guldmos. Klicka på länkarna för recept!

Stekta morotsnudlar med palsternacka och ingefära

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Portioner: 3

Ingredienser

  • 3 st Morötter
  • 2 st Palsternacka
  • ½ st Rödlök eller gul
  • 1 rejäl bit Ingefära
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 krm Herbamare
  • 2 msk Ghee eller smör

Instruktioner

  • Skala alla ingredienser. 
    Använd en mandolin eller potatisskalare för att göra "remsor" av morötterna och palsternackan. 
    använder du mandolin kanske du vill dela remsorna på längden så de blir lite smalare.
  • Hacka rödlök, ingefära och vitlöken. 
  • Lägg Ghee/smöret i stekpannan och lägg i alla ingredienser.
  • Stek tills morötterna blivit mjuka men med lite tuggmotstånd. 
    Krydda med Herbamare.

Anteckning

En annan god variant:
Morot
Stjälkselleri
Squash
Rödlök
Vitlök
Ingefära
 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg